Počuli ste už o cvičení s TRX?

Chcete začať cvičiť doma no nemáte priestor na kopu strojov a závaží. Nevadí, k posilneniu celého tela potrebujete iba jednu vec – cvičenie s TRX. TRX je ideálna pomôcka na domáce cvičenie. K posilneniu svalov tela nepotrebujete drahé náradie ani veľa závaží. Cvičenie je rovnako efektívne aj vtedy, keď cvičíte s vlastnou váhou. Od precvičenia chrbta cez tréning rúk, core, brucha až po nohy. Aktuálne nájdete na internete množstvo variácií ako pomôcku TRX využiť. Komplexné precvičenie všetkých svalových skupín prináša nielen spevnenie ale aj úbytok na hmotnosti a korekciu zlého držania tela. Nebojte sa preto začať, pozitív je oveľa viac ako negatív. 

cvičte kdekoľvek

Čo je to TRX?

TRX je skratkou pre Total Body Resistance Exercise. Voľným prekladom môžeme povedať, že sa jedná o silové precvičenie celého tela. Jedná sa o závesný systém navrhnutý tak, aby sa dokázal prispôsobiť aktuálnemu stavu cvičiaceho a dokázal postupovať v zaťažovaní podľa jeho progresu. Táto pomôcka spája silu gravitácie a váhu ľudského tela. Posilňovanie svalov je komplexné. Dokážete s jednou pomôckou zabezpečiť silové precvičenie brucha, nôh, chrbta, rúk ale aj zadku. Okrem spevnenia stredu tela, vytvarujete pravidelným cvičením aj sedacie svaly.

TRX cvičenie

Odbúrate problémy s udržaním rovnováhy a posilníte chrbtové svaly pre vzpriamenejšie držanie chrbta. Organizmus pri cvičení cvikov s TRX simuluje cvičenie so závažím v telocvični. Budujete teda svalovú hmotu. To je práve ten žiadaný efekt pre vytvarovanie a posilnenie postavy. Za priemerný tréning je možné spáliť až okolo 400 kalórií. Jeho veľkým plus je aj skladnosť. Nemusíte ho mať rozložený cez polovicu miestnosti. Je vhodný pre začiatočníkov, ideálne pod dohľadom trénera ale aj pre pokročilých, ktorý už majú na tréningoch čo- to za sebou. Intenzitu záťaže si volíte samy. Prispôsobí sa teda vo všetkých ohľadoch vašej aktuálnej situácii.